Харківські клуби за місцем проживання змінюють свій графік роботи на літній період. Тепер вони будуть працювати з понеділка по суботу, з 10.00 до 17.00. Про це 15 червня повідомив журналістам директор Департаменту з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки до Євро-2012 Харківської міськради Віктор Христоєв. За його словами, у харків'ян буде більше можливостей відвідувати клуби за місцем проживання.

"Найближчим часом на житлових будинках Харкова з'являться оголошення про графік роботи таких клубів, будуть вказані їх адреси, прізвища педагогів-організаторів. Батьки, які працюють, отримають додаткову можливість організувати літній відпочинок своїх дітей у таких клубах за інтересами. Представники районної влади організуються для проведення Спартакіади між клубами, підсумки якої будуть підведені 23 серпня", - зазначив В. Христоєв.

За його словами, проблема полягає в тому, що на сьогодні відсутня нормативно-правова база стосовно клубів за місцем проживання. "Тому для істотного поліпшення умов харківських клубів за місцем проживання міська влада буде залучати приватних інвесторів, які, з одного боку, забезпечували б роботу клубів, безкоштовне оздоровлення дітей, а з іншого - могли використовувати клуби для якоїсь своєї вигоди", - підкреслив директор Департаменту спорту.

Усього в Харкові працює 141 клуб за місцем проживання.