На сьогодні заборгованість державного фонду соціального страхування перед оздоровчими таборами Харківської області складає 1,4 млн.грн. Про це 15 березня повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, борг соцстраху перед таборами може зашкодити підготовці оздоровчих установ.

"Заборгованість державного фонду соціального страхування перед оздоровчими таборами - формене неподобство. На сьогодні ми робимо все, щоб знизити фінансове навантаження на родини, які хочуть оздоровити своїх дітей у таборах. А не виплачувати ту різницю, яку повинна виплачувати держава через ці соціальні фонди, - нікуди не годиться", - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході робочої поїздки до Чугуївського району.

Губернатор підкреслив, що у 2012 р. кількість працюючих дитячих оздоровчих закладів не зменшиться. "Цього року кількість дитячих оздоровчих таборів як мінімум залишиться на тому ж рівні, а якщо ми зможемо один з непрацюючих зараз таборів відновити, то навіть збільшиться. Але менше таборів точно не стане", - підкреслив М.Добкін.

Як повідомив Є.Савін, керівництво "Укртелекому" розгляне питання про відновлення в літній час діяльності табору "Ракета", власником якого він є. Зараз табір функціонує як база для технічної перепідготовки службовців підприємства.