Харьковская академия городского хозяйства в два раза увеличит объем хоздоговорных работ – ректор вузаОбсяг госпдоговірних робіт Харківської національної академії міського господарства за 2011 р. склав близько 2,5 млн.грн. Про це повідомив журналістам, відповідаючи на питання "SQ", ректор ВНЗ Володимир Бабаєв. За його словами, потенціал ВНЗ значно вищий, оскільки в академії є потужні кафедри, наприклад, будівельних конструкцій, будівельних матеріалів, світлотехніки, водопостачання і водовідведення, а також ландшафтного проектування. Ці кафедри мають можливість збільшувати обсяги робіт у два, а деякі - в чотири рази.

Як зазначив В.Бабаєв, після аудиту можливостей кафедр з виконання госпдоговірних робіт було прийняте рішення у 2012 р. добитися двократного збільшення їх обсягів у цілому по ВНЗ. "Найближче завдання - провести презентації можливостей академії в інших містах країни. Вже була проведена зустріч з керівництвом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та комунального господарства, в ході якої відпрацьовувався питання участі в міністерській системі науково-дослідних робіт вишу", - заявив В.Бабаєв.

Він також зазначив, що виш активно бере участь і в державних програмах. Зокрема, в грудні 2011 р. учені ВНЗ розробили навчальні програми з перепідготовки керівників об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), а також спеціалістів з організації приватно-державного партнерства. Право розробляти програми було вигране на державному тендері у декількох учасників. Ці програми навчання крім академії будуть використовувати й інші виші.

Довідка "SQ". Харківська національна академія міського господарства - це освітньо-науковий комплекс, що включає 11 факультетів, 2 технікуми, 16 навчально-консультаційних центрів в областях України, філії за кордоном, Ліцей міського господарства. Підготовка фахівців здійснюється за 28 спеціальностями. Всього в академії навчається близько 20 тис. студентів.