У рамках Всеукраїнської благодійної акції "Серце до серця" зібрано 4 млн. 57,1 тис.грн. У Харківській області в рамках акції мешканцями області зібрано 175,4 тис.грн., за які благодійним фондом "Серце до серця" закуплено 6 інсулінових помп для дітей, хворих на цукровий діабет. Про це повідомив офіційний сайт Харківської облдержадміністрації.

Всього за результатами акції 140 українських дітей, хворих на цукровий діабет, отримають інсулінові помпи.

Цього року Харківська область зайняла сьоме місце за кількістю зібраних коштів, після Вінницької, Донецької, Закарпатської, Львівської, Миколаївської та Одеської областей.

Довідка "SQ". У Харкові зареєстровано 44 тис. 397 хворих на цукровий діабет, у тому числі 246 дітей. Усього в світі налічується 240 мільйонів людей, які страждають цим захворюванням, серед них - близько 8 тис. дітей.

Усі ці діти для збереження життя отримують інсулін, для введення якого використовуються спеціальні шприц-ручки, які рятують, але не гарантують повноцінного і якісного життя. Помпові терапія на сьогодні є новим унікальним методом введення інсуліну, при якому можлива не тільки затримка прогресування хронічних ускладнень діабету, але і їх зворотний розвиток.

Цукровий діабет посідає третє місце за рівнем захворюваності та смертності населення в розвинених країнах.