Харківські правоохоронці з початку року виявили 27 фактів розповсюдження порнографії, в т.ч. чотири факти дитячої порнографії. Про це 15 червня повідомив журналістам заступник начальника управління з боротьби з торгівлею людьми Головного управління МВС України в Харківській області Вадим Кононіхин. За його словами, діти, які були зняті на відео, не є громадянами України.

В. Кононіхин також відзначив, що зменшилася кількість фактів розповсюдження порнографії локальними комп'ютерними мережами, зокрема серед студентів. "Я далекий від думки, що там взагалі немає порнографії, але після того, як було порушено понад 20 кримінальних справ, у локальних студентських мережах  ця хвиля зменшилася", - відзначив заступник начальника управління.

У цілому, як повідомив В. Кононіхин, у 2010 р. співробітники управління припинили 74 злочини у сфері торгівлі людьми, суспільної моралі і незаконної міграції. "У сфері торгівлі людьми ми розкрили дуже цікавий випадок, коли українських дівчат вивозили до Німеччини. Було встановлено вісім таких фактів, виявлено 14 потерпілих. Але зараз триває розслідування, тому всі подробиці повідомимо пізніше", - зазначив В. Кононіхин.

За його словами, співробітники управління з початку року також виявили два факти розповсюдження культу насильства і жорстокості, 10 фактів звідництва та 13 фактів сутенерства.

Довідка "SQ". Управління з боротьби з торгівлею людьми Головного управління МВС України в Харківській області створено у 2005 р. Управління займається захистом суспільної моралі, протидією незаконній міграції та незаконному працевлаштуванню громадян України за кордоном, торгівлі людьми, боротьби з кіберзлочинності (злочини, пов'язані з комп'ютерними технологіями, інтернетом).