Харьковские правоохранители выявили 15 студенток, которые предоставляли интим-услуги с помощью знакомств через интернет
Харківські правоохоронці виявили 15 харківських студенток, які надавали інтим-послуги за допомогою знайомств в інтернеті. Про це 15 червня повідомив журналістам заступник начальника управління з боротьби з торгівлею людьми Головного Управління МВС України в Харківській області Вадим Кононіхин.

"Існує думка, що повії зазвичай стоять на дорозі або дають оголошення в газету "Прем'єр". І ми дійсно виявили з початку року більше 180 фактів заняття проституцією. Але останнім часом почала розвиватися проституція через призначення зустрічей на сайтах знайомств. Ми стурбовані тим, що даним видом проституції займаються в основному дівчата-студентки ВНЗ Харкова. Якщо стоять на дорозі і працюють по газетах особи, які не мають легального місця роботи і не навчаються, а проституція - це їх єдиний заробіток, то через інтернет цим почали займатися особами, для яких це підробіток. Ми виявили 15 таких студенток. На жаль, проституцією в різних її ракурсах почали займатися і хлопці. Я б хотів звернутися до таких людей, щоб вони знали, що це карається і що міліція теж відвідує інтернет", - зазначив В. Кононіхин.

За його словами, для виявлення дівчат легкої поведінки співробітники управління заводять з ними листування. "Довести факт заняття проституцією через інтернет навіть легше, ніж зазвичай. Адже одразу йде документування, з фото, з листуванням. З дівчиною зідзвонюються, спілкуються, вона називає ціни, зустрічаються, затримують", - розповів В. Кононіхин.

Він також зазначив, що особи, які пропонують свої послуги через інтернет, як правило, більш високого інтелектуального рівня. "Коли спілкуєшся з цими людьми, вони починають високі думки вирікати, знаходять своєму заняттю благородні пояснення, мовляв, я не повія, я - гейша. З іншого боку, деякі молоді дівчатка плачуть, кажуть, що тато чи мама хворі, ось вони і заробляють на ліки", - повідомив заступник начальника управління.

За словами В. Кононіхина, близько 50% повій Харкова не є мешканками міста.

Довідка "SQ". Стаття 181-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення: заняття проституцією
тягне попередження або накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, тягнуть за собою накладення штрафу від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

До лютого 2006 р. за заняття проституцією передбачалася кримінальна відповідальність, яка наступала після двох фактів притягнення до адміністративної відповідальності або при вступі в статевий акт з декількома особами одночасно. За даними         В. Кононіхина, в той час до кримінальної відповідальності за заняття проституцією залучалося 80-90 осіб на рік.