Операція з виявлення повій і сутенерів "Нічне місто" проводиться у Харкові. Про це 15 червня повідомив журналістам заступник начальника управління з боротьби з торгівлею людьми Головного управління МВС України в Харківській області Вадим Кононіхин.

За його словами, всього за чотири дні операції було виявлено 52 факти заняття проституцією, в той час як протягом п'яти місяців до операції виявили 138 таких випадків. Також під час проведення "Нічного міста" було виявлено сім фактів розповсюдження порнографії, в т.ч. дитячої, і чотири факти заняття звідництвом. За всіма цими фактами були зібрані матеріали і передані для вирішення питання про порушення кримінальних справ.

"До проведення операції "Нічне місто" виявленням фактів проституції, сутенерства та звідництва займалося тільки наше нечисленне управління. А під час операції вже й інші підрозділи міліції надають нам допомогу - патрульно-постова служба, дільничні, ДАІ. Але не думайте, що в решту часу ми менше боремося з цим. У нас є тепер і щотижневі, і щомісячні рейди. Наприклад, раз на місяць разом зі шкірвендиспансером беремо автобус, проїжджаємо містом, збираємо всіх, хто займається проституцією, і їх обстежують на наявність хвороб", - повідомив В . Кононіхин.

Разом з тим, за його словами, кардинально змінити ситуацію з проституцією досить складно. "Їх ряди постійно поповнюються, адже не можна сказати, що одні й ті ж люди цим займаються. Відбувається природна міграція - хтось старіє, хтось одумується, хтось потрапляє в місця позбавлення волі, хтось виходить заміж. Люди постійно змінюються, до того ж з'являються нові види проституції, наприклад, через інтернет-сайти", - зазначив В. Кононіхин.

 

Довідка "SQ". Операція "Нічне місто" протягом п'яти років проводиться в Україні раз на рік за наказом МВС. Головна мета - активізувати боротьбу з аморальністю, привернути увагу громадськості до проблеми проституції, добитися зниження кількості осіб, що займаються проституцією, припинити факти розповсюдження порнографії.