В Харькове открылась туристическая выставкаII виставка "Харківське туристичне бієнале" і IV туристичний форум "Харків: партнерство в туризмі" відкрилися 15 квітня в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім.М.Лисенка. У церемонії відкриття виставки взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов і харківський міський голова Геннадій Кернес.

За словами організаторів, обидва заходи є спільним проектом, який проводиться з метою комплексного підходу до розвитку туристичної інфраструктури Харкова та області. Актуальність заходів продиктована необхідністю створення та розвитку туристичної інфраструктури, що відповідає статусу міста і регіону, а також міжнародним стандартам, у тому числі в рамках підготовки до проведення матчів Євро-2012.

У виставці беруть участь усі райони області і міста обласного значення, суб'єкти туристичного бізнесу, а також інші міста України та 12 міст з 9 країн світу (зокрема, Бєлгород, Санкт-Петербург (обидва - Росія), Брно (Чехія).

Відвідувачі виставки можуть ознайомитися з туристичними маршрутами області, поліграфічною продукцією на туристичну тематику і придбати сувеніри. Виставка закриється 16 квітня.

В Харькове открылась туристическая выставка В Харькове открылась туристическая выставка
В Харькове открылась туристическая выставка В Харькове открылась туристическая выставка
В Харькове открылась туристическая выставка В Харькове открылась туристическая выставка

Довідка "SQ". I Виставка "Харківське туристичне бієнале" пройшла у вересні 2010 р. На ній свій туристичний потенціал представили райони і міста Харківської області, а також суб'єкти туристичного бізнесу. Учасники виставки показували відео-презентації, роздавали буклети про визначні пам'ятки районів, представили роботи народних майстрів - мешканців міст і сіл цих районів.