Більше 50% техніки, використовуваної Харківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства для посадки та догляду за деревами, а також для гасіння лісових пожеж, застаріла. Вона працює 10-15 років і потребує заміни на нову, яка буде працювати більш ощадливо та ефективно. Про це 14 квітня повідомив "SQ" начальник управління Сергій Мусієнко.

За його словами, в 2010 р. облуправління отримало від Державного агентства лісових ресурсів України два "КАМАЗи" на 8 куб. м води для гасіння пожеж і три камери для відеоспостереження. "На сьогодні ми подали заявку на отримання двох пожежних автомобілів і шести пожежних модулів (створені на базі автомобіля "ВАЗ" з резервуаром і насосом)", - зазначив С.Мусієнко. За його словами, також проводиться поступова заміна застарілих камер для відеоспостереження на вишках в лісах області.

Як зазначив директор ДП "Вовчанське лісове господарство" Микола Діденко, вартість однієї такої камери становить 50 тис.грн., а установка вишки для неї - 20 тис.грн.