"Зеленый фронт" предлагает проинструктировать милиционеров о том, что нужно предпринимать при поступлении сигнала о вырубке лесаУчасники мітингу на захист громадського активіста Володимира Крамаренка вимагали, щоб начальник Головного управління (ГУ) МВС України в Харківській області Віктор Козицький узяв під особистий контроль розслідування нападу на активіста. Про це йдеться у відкритому листі В.Козицькому, який підготували в харківській громадській організації "Зелений фронт". Мітинг пройшов сьогодні, 15 березня, перед будівлею облуправління міліції.

Як зазначено в зверненні, потрібно негайно відсторонити від розслідування співробітників Харківського райвідділу і доручити його фахівцям облуправління міліції, а також забезпечити безпеку В.Крамеренка. Крім того, необхідно провести контрольну перевірку Харківського райвідділу міліції в цілому і зокрема - його Липецького відділення і з'ясувати, чому більше трьох місяців не було реакції на звернення В.Крамаренка з приводу використання проти нього зброї. "Зелений фронт" також пропонує провести заняття з персоналом Харківського райвідділу міліції з приводу дій, які потрібно вживати при надходженні сигналу про вирубку лісу, зокрема, розповісти їм, які документи треба вимагати у тих, хто рубає ліс.

Біля будівлі облуправління міліції в цей же час пройшов ще один мітинг, організований у зв'язку з груповим згвалтуванням і спробою вбивства 19-річної дівчини в Миколаєві. Учасники мітингу висловили солідарність з колегами з Миколаєва, які проведуть мітинг о 16.00. Необхідність мітингу учасники пояснили тим, що кримінальну справу з приводу згвалтування намагаються "спустити на гальмах", тому що підозрювані - діти високопоставлених чиновників.

"Зеленый фронт" предлагает проинструктировать милиционеров о том, что нужно предпринимать при поступлении сигнала о вырубке леса "Зеленый фронт" предлагает проинструктировать милиционеров о том, что нужно предпринимать при поступлении сигнала о вырубке леса

Довідка "SQ". Увечері 12 березня в с.Жовтневе (Харківський район) невідомі напали на Володимира Крамаренка - одного із захисників лісу, який був висаджений в 50-х роках минулого століття жителями сіл Жовтневе та Борщова. В.Крамаренко був побитий і госпіталізований. 29 грудня 2011 р. по вікнах приватного будинку В.Крамаренка стріляли, але міліція відмовила в порушенні кримінальної справи.

У прес-службі Головного управління МВС України в Харківській області 13 березня повідомили, що за фактом побиття проводяться слідчі дії. Питання про порушення кримінальної справи ще не вирішено, оскільки правоохоронцям для цього потрібні відповідні довідки з лікарні, а В.Крамаренко ще перебуває на лікуванні.

За даними природоохоронців, конфлікт навколо лісу, площа якого - близько 15 га, триває більше чотирьох років. Місцеві жителі вважають, що оскільки ліс посадили їх предки в 50-х роках, то він повинен стати комунальною власністю. При цьому більше чотирьох років тому 5 га лісу було передано приватній структурі для заняття сільським господарством, причому всі 5 га виписані на одну людину.

Постраждала Оксана Макар познайомилася з трьома хлопцями в розважальному закладі Миколаєва 9 березня. Знайомі запросили її в гості і в квартирі неодноразово згвалтували. Після цього дівчину придушили і, вважаючи її мертвою, намагалися спалити на будівельному майданчику неподалік. Стогін дівчани почув перехожий, який викликав міліцію. О.Макар госпіталізували з опіками всього тіла.

10 березня міліція Миколаєва порушила кримінальну справу за фактом замаху на вбивство. У Генпрокуратурі 13 березня повідомили, що всі підозрювані заарештовані за рішенням центрального районного суду Миколаєва. Начальник головного слідчого управління МВС Василь Фариник заявив, що двох підозрюваних у згвалтуванні дівчини в Миколаєві відпустили, оскільки третій узяв всю провину на себе. Пізніше запобіжний захід для них знову був змінений на арешт.