На агрокомбінаті "Слобожанський" (Чугуївський район Харківської області) проведуть масштабну реконструкцію і знову будуть вирощувати свиней. Про це 15 березня під час відвідування Чугуївського району повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, реконструкцію проведуть нові власники агрокомплексу.

Нагадаємо, в лютому комбінат був проданий фірмі "Караван - Superstar", у березні новим директором підприємства призначений президент Асоціації свинарів Україні Ярослав Кебал.

"Колишнє керівництво не розвивало комбінат, але ми б не хотіли, щоб агрокомплекс займався тільки рослинництвом. Ми хочемо відновити в агрокомплексі свинарство. Для цього ми запропонували продати комбінат", - заявив М.Добкін.

За словами Я. Кебала, вже завтра розпочнеться реконструкція приміщень комбінату. Через три місяці завезуть перше поголів'я свиноматок - 5 тис. свиней. Це дозволить у 2012 р. виростити 120 тис. свиней. Після цього підприємство додатково закупить ще 5 тис. свиней. Крім того, у реконструйованих приміщеннях встановлять сучасне обладнання і побудують комбікормовий завод. Я. Кебал зазначив, що підприємство набирає на роботу працівників, а також запропонує повернутися на агрокомбінат усім раніше звільненим.

Довідка "SQ". Агрокомбінат "Слобожанський" - один із найбільших у країні свинарських комплексів, який щорічно вирощував близько 100 тис. голів свиней. Раніше ним володів народний депутат, президент ФК "Харків", керівник футбольної Прем'єр-ліги Віталій Данилов.

З кінця 2011 р. по лютий 2012 р. в агрокомплексі вирізали всіх свиней. М.Добкін у лютому пояснив це тим, що якість м'яса на агрокомбінаті не відповідала необхідним стандартам.

Після цього агрокомплекс був виставлений на продаж.