Стал известен дизайн станции метро "Победа""Зараз ми розглядаємо два основні варіанти дизайну нової станції харківського метрополітену "Перемога",- повідомив 14 лютого журналістам заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради Анатолій Кравчук. За його словами, варіант, до якого схиляються експерти та міська влада, розробив головний архітектор міста Сергій Чечельницький. "У варіанті С.Чечельницького станція виконана в червоно-білих кольорах, в урочистому стилі, з потужними гранітними стовпами", - зазначив А.Кравчук. Він також повідомив, що в дизайні станції метро "Перемога" будуть використані зображення десяти орденів, якими нагороджувалися воєначальники Великої Вітчизняної війни. Колони на станції будуть стилізовані під протитанкові загородження, а використані в оформленні зображення буде яскравими і барвистими, такими, що символізують весну, квіти і Перемогу у Великій Вітчизняній війні.

Заступник директора департаменту будівництва також повідомив, що роботи з будівництва станції "Перемога" продовжуються. "Зокрема, ведуться земляні роботи, укладається фундамент. Тунелі вже побудовані. Залишилося побудувати станцію і розворотні тупики", - підкреслив А.Кравчук. За його словами, у будівництві задіяно близько 80 робітників.

Також А.Кравчук повідомив, що в грудні Харків отримав 16 млн. грн. з держбюджету на будівництво станції "Перемога", з них близько 3 млн.грн. будівельники вже освоїли. За його словами, крім того, планується, що міський бюджет цього року на ці цілі виділить близько 60 млн.грн.

"Якщо будівництво станції буде фінансуватися за графіком, то "Перемога" буде готова до 9 травня 2012 р. - як і планувалося. Коли уряд ухвалить бюджет з Євро-2012, то буде зрозуміло, скільки грошей ми отримаємо. У цілому, необхідно, щоб на будівництво станції держава нам виділила близько 250 млн. грн. Цих грошей вистачить як на "Перемогу", так і на підготовчі роботи з будівництва станції в районі Одеської", - підкреслив А.Кравчук.

Стал известен дизайн станции метро "Победа" Стал известен дизайн станции метро "Победа"

 

Довідка "SQ". Станція метро "Перемога" стане кінцевою станцією Олексіївської лінії метрополітену, буде розташована в північній частині міста на перетині пр. Перемоги і пр.Людвига Свободи. Нова станція дозволить обслуговувати житлові масиви Олексіївки і м.Дергачі з населенням більше 300 тис. осіб. Відстань між станціями "Олексіївська" та "Перемога" - 1,14 км. Планований середньодобовий обсяг пасажирських перевезень по станції "Перемога" - близько 40 тис.осіб.

21 грудня в Харкові була відкрита нова станція метро "Олексіївська". Під час урочистого відкриття станції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що вже є домовленість з Кабінетом міністрів України про будівництво в Харкові кожні два роки по одній станції метро. Як зазначив М.Добкін, після завершення будівництва станції "Перемога" розпочнеться будівництво метро у бік вул.Одеської зі станцією на вул.Державинській.