Між власниками готелів Харкова й офіційним агентством з розміщення цільових груп УЄФА "TUI Travel" підписані угоди на загальний номерний фонд у розмірі 2 тис. 517 номерів (усього Харків повинен забезпечити готовність 2 тис. 765 номерів - "SQ"). Про це повідомила "SQ" директор Департаменту Харківської міськради з питань підготовки та проведення Євро-2012 Наталія Мірошниченко. За її словами, дефіцит становить 178 номерів.

"Існуючий дефіцит 5-зіркових номерів ми будемо перекривати профіцитом 4-зіркових номерів. Крім того, зараз 22 об'єкти (готелі, готелі) в стадії будівництва і розширення. Тому з урахуванням будівництва та розширення таких 5-зіркових готелів, як, наприклад, "Британія", "Меркурій", "Viva-преміум", "DCH", "Superior golf club", до кінця року всі вимоги УЄФА з розміщення цільових груп будуть повністю виконані, а дефіцит 5-зіркових номерів усунуто", - зазначила Н.Мірошниченко.

Також директор Департаменту з підготовки до Євро-2012 повідомила, що цього року будуть упорядковувати прилеглу до стадіону "Металіст" територію. Зокрема, приведуть до ладу вулиці, дороги, освітлення, фасади будинків, які розташовані поруч зі стадіоном (таких будинків більше 100). Крім того, буде облаштовано паркування і медіа-центр для представників українських та зарубіжних ЗМІ.

Також, як наголосила Н.Мірошниченко, зараз розробляється генеральний план-схема розвитку території навколо міжнародного аеропорту "Харків". Окрім того, розробляється схема всіляких маршрутів для пасажирів, яким потрібно з аеропорту дістатися у різні частини міста.

 

Довідка "SQ". Згідно вимог УЄФА до Харкова, готельний комплекс міста повинен складати: 1240 номерів категорії "5 зірок", 1315 - "4 зірки", 210 - "3 зірки". В об'єкти розміщення включені також 6 готелів Полтави на 260 номерів.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (Донецьк, Київ, Львів), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату Європи з футболу 2012 р. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру пройде в Києві.