Квартиры в наших домах стали доступнее -  гендиректор "Альянс-Девелопмент" Игорь Гетманенко- Ігоре Петровичу, розкажіть про те, як і коли була створена компанія "Альянс-Девелопмент". Який шлях був пройдений, які проекти ви реалізували?

- "Альянс-Девелопмент" був створений на початку 2007 року. За 5 років роботи на ринку Харкова ми реалізували низку проектів як у галузі комерційної нерухомості (торговельний центр "Атріум" на Сумській, 102, бізнес-центр на Новгородській, 3), так і в сегменті житлової нерухомості (житлові комплекси преміум-класу на Чернишевській, 7 і "Будинок на Набережній" по пров. Банному, 1).

- Які об'єкти "Альянс-Девелопмент" будує сьогодні?

- На даний момент ми займаємося реалізацією нового масштабного проекту - зведенням житлового комплексу бізнес-класу "Аксіома" в безпосередній близькості до метро "Наукова". Крім 171 квартири з продуманим плануванням та оптимальною площею (згідно з сучасними вимогами ринку житлової нерухомості), у складі комплексу передбачені також приміщення комерційного призначення і вбудований підземний паркінг. Однією з відмінних особливостей житлового комплексу "Аксіома" стане експлуатована покрівля з невеликим літнім садом, де мешканці будинку зможуть відпочити й насолодитися красивим видом на улюблене місто. Будинок планується здати в експлуатацію вже влітку 2013 року.

- Розкажіть докладніше про "Будинок на Набережній". Він вдало вписався в історичний центр Харкова. У чому секрет?

- Секрет у тому, що "Будинок на Набережній", об'єднуючись із уже існуючим 8-поверховим будинком, формує притаманну для історичного центру міста периметральну архітектурну забудову. У ньому збережені кращі архітектурні традиції Харкова, а також враховані і сучасні архітектурні тенденції.

- Крім зовнішнього вигляду, які ще переваги цього житлового комплексу?

- Насамперед - його місцерозташування. З вікон житлового комплексу відкривається прекрасний вид на набережну і сквер, гарні будинки початку минулого століття і куполи старовинних соборів. Окрім того, особливу увагу хотілося б звернути на те, що при будівництві "Будинку на Набережній" були використані передові технології і сучасні будівельні матеріали. В будинку встановлені висококласні дерев'яні вікна з подвійними склопакетами. Тепло і затишок у домі забезпечують системи автономного опалення в кожній секції. Швидкісні сучасні ліфти дозволяють економити час. Також чимало уваги ми приділяємо безпеці мешканців: територія комплексу огороджена і знаходиться під цілодобовою охороною, доступ на територію комплексу здійснюється за допомогою електронних ключів.

- Коли був зданий "Будинок на Набережній"? Чи є ще можливість у харків'ян придбати тут квартиру?

- Житловий комплекс був зданий в експлуатацію в грудні 2009 року. Зараз у будинку продано більше 70% квартир, у частині з них люди вже живуть, а в інших - виконують оздоблювальні роботи. З початку 2010 року в нашому будинку вже зіграли кілька весіль, народилося 8 діток. Тим не менш, у продажу ще є 1-4-кімнатні квартири площею від 77 до 251 кв.м. Так що запрошуємо всіх охочих відвідати наш відділ продажів, який працює 6 днів на тиждень, і отримати вичерпну інформацію про сам житловий комплекс, а також про наявні квартири.

- Як змінилися ціни на квадратні метри за останні 3-4 роки? Чи можна говорити про те, що інвестувати в нерухомість вигідно?

- Під час економічної кризи у 2009 році ціни на нерухомість преміум-класу знизилися до рівня 1000-1200 у.о. Зараз, в кінці 2012 року, ціни вже досягають рівня 1350-1500 у.о./кв.м. Як бачимо, якісна престижна нерухомість у центральній частині міста не втрачає своєї ліквідності, і не дешевшає, а навіть поступово зростає в ціні. Така ситуація спостерігається не тільки в Харкові, але й в цілому по Україні.

- Ігоре Петровичу, чи дійсно Ваша компанія пропонує програму 7-річної розстрочки із правом вселення? Чи є аналоги такої програми в Харкові?

- Так, дійсно, з 1 грудня 2012 року в нас стартувала цікава, на наш погляд, програма 7-річної розстрочки платежів за квартири в житловому комплексі преміум-класу "Будинок на Набережній", яка стала можливою завдяки нашому партнеру - словенському банку "FactorBanka". За цією програмою покупець відразу після укладення договору отримує право вселення до квартири. Це як якщо б Ви взяли квартиру в оренду, з тією різницею, що після закінчення терміну оренди Ви звільняєте її, а в нашому випадку квартира стає Вашою власністю. Жоден забудовник у Харкові сьогодні не надає розстрочку на квартири в зданому будинку на такий тривалий період без залучення банківських установ. До того ж, наша розстрочка видається під дуже вигідні відсотки – лише від 7% річних. Перевагами розстрочки від забудовника є і те, що покупцеві не потрібно надавати довідку про доходи, закладати якесь уже наявне у нього майно (іншу нерухомість, автотранспорт і т.д.), залучати поручителів, платити комісію за видачу та обслуговування кредиту, як це відбувається в більшості банківських установ, страхувати щорічно своє життя. Крім того, на відміну від банків, які залишають за собою право змінювати в односторонньому порядку і без того не низьку відсоткову ставку в процесі дії договору, у нас ставка фіксується відразу ж при укладанні договору і діє без зміни впродовж усього періоду дії розстрочки. Залежно від початкового внеску її величина може бути в межах від 7% до 9,5%, що нараховуються на залишок.

- Могли б Ви на прикладі пояснити, як ця схема працює, зробити приблизний розрахунок за середньою квартирою?

- Із задоволенням. Якщо взяти для прикладу 2-кімнатну квартиру в ЖК "Дім на Набережній", площею 104, 6 кв.м, то перший 30-відсотковий внесок за нею становитиме суму, еквівалентну 42363 у.о., а розмір щомісячного платежу при розстрочці на 7 років буде 1615 у.о. Завдяки тому, що відсотки нараховуються на залишок суми, здорожчання квартири за 7 років складе всього від 8 до 26%.

- Ви порівнювали щомісячні платежі при розстрочці з орендою подібних квартир в елітних новобудовах у центральній частині Харкова?

- Звичайно, ми порівнювали ці показники, і ось що вийшло: зараз оренда престижної квартири площею близько 100 кв.м. у центральній частині міста Харкова може обійтися в суму, еквівалентну від 1500 до 2000 у.о. на місяць. При цьому квартира не переходить у власність квартиронаймача. У разі купівлі аналогічної квартири в ЖК "Будинок на Набережній" в розстрочку, покупець буде платити щомісяця приблизно таку ж суму і з першого дня після підписання договору може приступати до оздоблювальних робіт, вселятися і жити. Але після повної виплати вартості квартири клієнт стає її повноправним власником. По-моєму, переваги купівлі квартири в розстрочку за нашою програмою очевидні.

- Ігоре Петровичу, поділіться планами на найближче майбутнє. Пріоритетні напрями - це житлова нерухомість або ж комерційна? Якими ще проектами займеться компанія?

- Ми, звичайно ж, не збираємося зупинятися на досягнутому. Зараз у нашої компанії є кілька цікавих різнопланових об'єктів, як у галузі комерційної нерухомості, так і в різних сегментах житлового будівництва. Так що я впевнений, історія нашої компанії поки тільки починається, і в майбутньому ми потішимо харків'ян ще багатьма цікавими проектами.

Контактна інформація:
Відділ продажів ТОВ "Альянс-Девелопмент"
Харків, пров. Банний, 1, РК "Будинок на Набережній"
Тел. (057) 7-555-777, 7-557-666
www.alliance.kh.ua

Квартиры в наших домах стали доступнее -  гендиректор "Альянс-Девелопмент" Игорь Гетманенко Квартиры в наших домах стали доступнее -  гендиректор "Альянс-Девелопмент" Игорь Гетманенко
Квартиры в наших домах стали доступнее -  гендиректор "Альянс-Девелопмент" Игорь Гетманенко