Явка на тестування ЗНО з російської мови, що пройшло 10 червня, склала в Харківській області 65,3%. Як повідомили в Харківському регіональному центрі оцінювання якості освіти, в області для здачі цих тестів зареєструвалося 277 осіб, на тестування прийшов 181 абітурієнт (не з'явилося 96 осіб).

За даними центру, в сусідніх з Харківською областях - Полтавській і Сумській, які обслуговуються в ХРЦОЯО, - явка на тестування з російської мови склала 64,5 та 46,8% відповідно. У тестуванні брало участь 64 з 99 зареєстрованих полтавчан і 51 зі 109 сумчан.

Довідка "SQ". Зовнішнє незалежне оцінювання в 2011 р. проходить в Україні з 2 до 24 червня. Вже пройшло тестування з української мови та літератури, з іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська), з математики, російської мови та біології. Ще абітурієнтам доведеться скласти тести з історії України, фізики, географії та хімії.

Тест з російської мови цього року проходив уперше. Результати цього тесту потрібні при вступі на російську філологію й на спеціальності, що поєднують у собі російську та іноземну філологію. За прогнозами Українського центру оцінювання якості освіти, наступного року ситуація, можливо, зміниться. Наприклад, здавати тест з російської мови запропонують, можливо, майбутнім журналістам.

У Харківській області для проведення тестування з російської мови працював 1 пункт, 19 аудиторій і 46 педагогів. усього в регіоні цього року для участі у ЗНО зареєструвалося 14 тис. 404 абітурієнта.