Наслідки осідання грунту, яке виникло в неділю під час проведення планових підривних робіт на шахті Ім.Орджонікідзе в Кривому Розі (Дніпропетровська область), зараз ліквідуються. Про це повідомив "Кореспондент" з посиланням на прес-службу Дніпропетровської облдержадміністрації (ДОДА).

"Виникло осідання поверхні в гірському і земельному відводах шахти на площі близько 16 га. Вся зона осідання знаходиться на території промислового майданчика шахти. На даній території немає житлових будівель і споруд. У зону обвалу потрапили підстанція шахти, будівля механічних майстерень та ділянка асфальтового покриття. Згідно правилам проведення вибухонебезпечних робіт у цей час жодного працівника в шахті не було", - йдеться в повідомленні ДОДА.

Крім того, в ДОДА повідомили, що в зону осідання грунту потрапив автомобіль "Газель", який належав інституту НІГРІ. Водій, який знаходився в машині, загинув. Це сталося в результаті порушення ним техніки безпеки: він припаркувався поза зоною, відведеної для того, щоб паркуватися під час проведення вибухонебезпечних робіт ", - відзначили в прес-службі ДОДА.

За даними МНС, більше постраждалих і загиблих немає.

У результаті просідання грунту порушені інженерно-технічні мережі електро-, газо-і водопостачання селища ім.Горького, чисельність мешканців якого складає 7,5 тис.осіб.

Голова ДОДА Олександр Вілкул на терміновій нараді в Кривому Розі визначив першочергові завдання з ліквідації наслідків осідання грунту. За його словами, найважливіше тепер гарантувати максимальну безпеку людей та відновити подачу електроенергії, газу і води в найкоротші терміни. За повідомленням прес-служби, зараз на більшості території селища відновлені електро-і водопостачання, організовано підвезення питної води.

Зараз на місці події працюють комісія з спецрозслідування причин просідання грунту. Попередні результати її роботи стануть відомі, згідно чинного законодавства, в десятиденний термін, відзначили в прес-службі.

Довідка "SQ". У неділю, 13 червня, в результаті проведення планових підривних робіт у шахті ІМ.Орджонікідзе в Кривому Розі утворився провал площею близько 16 га глибиною від 10 до 80 м. Одна людина загинула, провалившись разом зі своєю машиною в утворену яму. Частково пошкоджено будівлі шахти і дорога.

Шахта з видобутку руди Ім. Орджонідзе (ВАТ "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат") у Кривому Розі належить Міністерству промислової політики України.