Представники громадських організацій 14 червня провели у Харкові флеш-моб, щоб висловити свій протест проти законопроекту № 2450 "Про порядок організації і проведення мирних заходів". В акції взяли участь близько 50 осіб - представники "Зеленого фронту", організації "Батьківщина молода", "Фрі", "Демократичний альянс" і т.д. Про це повідомила "SQ" представник організації "Демократичний альянс" Марія Фурник.

За її словами, флеш-моб у Харкові - це частина всеукраїнської акції, яка відбулася в 20-ти містах України (в тому числі в Києві). Учасники акції висловили свою позицію у формі "анімації з людьми". Спочатку учасники акції стали у формі слова "Ні" і підняли над головами плакати з написом "2450". Після цього перебудувалися в слово "Так", в руках тримали плакати з написом "свободі зібрань".

За словами М. Фурник, законопроект наказує подавати заявку про організацію мирних зборів за 4 дні до його проведення. "Раніше організація мирних акцій регулювалася ст. 39 Конституції України. Можна було оперативно відреагувати на події в державі. Якщо законопроект стане законом, реагувати швидко буде неможливо", - зазначила  М. Фурник. Також учасників акції протесту не влаштовують нечіткі формулювання законопроекту щодо повноважень міліції під час мирної акції та місць, де можна проводити мирні зібрання.