Пять миллионов деревьев высадили в Харьковской области в рамках акции "Будущее леса - в твоих руках"Близько 80 га нових лісів висаджено в Харківській області в рамках всеукраїнської акції "Майбутнє лісу - в твоїх руках", яка проходить під патронатом Державного агентства лісових ресурсів України. Як повідомив 14 квітня журналістам начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко, в регіоні висаджено близько 5 млн. дерев. Окрім співробітників управління, в акції беруть участь члени шкільних лісництв, школярі та вчителі, представники органів влади, населення області.

За словами С.Мусієнко, в регіоні висаджують в основному сосну і дуб. Сосна висаджується на бідніших грунтах, оскільки ця порода дерев менш вибаглива. Також в області садять ясний, клен і березу. Посадка проводиться переважно механізованим способом. Після посадки дерев за ними будуть доглядати. Чим старше вони стають, тим менше оглядів буде проводитися.

С.Мусієнко зазначив, що почалася 16 березня акція завершиться 21 квітня. Всього в Харківській області буде висаджено близько 10 млн. дерев.

Також облуправління лісового господарства бере участь у всеукраїнській акції з благоустрою "За чисте довкілля". У її рамках співробітники управління прибрали території скверів і парків площею близько 600 га, очистили 112 га лісів біля доріг і розчистили 11 джерел.

Пять миллионов деревьев высадили в Харьковской области в рамках акции "Будущее леса - в твоих руках" Пять миллионов деревьев высадили в Харьковской области в рамках акции "Будущее леса - в твоих руках"
Пять миллионов деревьев высадили в Харьковской области в рамках акции "Будущее леса - в твоих руках" Пять миллионов деревьев высадили в Харьковской области в рамках акции "Будущее леса - в твоих руках"

Довідка "SQ". За даними управління лісового господарства, лісистість території Харківщини становить 12,1%. За розрахунками вчених, оптимальна лісистість повинна складати не менше 15%. Для досягнення оптимальної лісистості необхідно створити близько 100 тис. га нових лісів на деградованих і малопродуктивних землях. За даними Державного агентства лісових ресурсів України, у Харківській області можлива передача під висадку лісів 3,8 тис. га земель, які недоцільно використовувати у сільськогосподарському виробництві.