На матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 р., які пройдуть у Харкові, приїдуть близько 26 тис. голландських уболівальників. Про це 13 жовтня під час робочої наради з питань консульської підтримки іноземних громадян на час Євро-2012 заявив заступник харківського міського голови Ігор Терехов.

За його словами, під час переговорів з представниками голландського консульства стало відомо, що ймовірність того, що збірна Нідерландів зіграє в Харкові, становить 70%, у Гданську (Польща) - 30%.

Також І.Терехов зазначив, що до голландського консульства надійшло понад 6 тис. заявок на проживання в "Orange Camp". Директор Департаменту з питань підготовки Євро-2012 Харківської міськради Олександр Нечипоренко повідомив, що голландці вже подивилися чотири місця, в яких потенційно може бути розбитий такий табір: Піски (район Журавлівського водосховища), територія за пляжем "Аркада", лижна база "Темп" і санаторій "Дубовий гай". О.Нечипоренко зазначив, що голландцям сподобалися всі чотири місця, але лижна база не підійде, оскільки її території недостатньо: табір має займати від 10 до 14 га і бути обладнаним каналізацією та водопроводом.

Директор департаменту додав, що під час чемпіонату світу з футболу у ПАР у 2010 р. матчі відвідали близько 30 тис. голландських уболівальників. "До Африки летіти близько 11 годин, а до України - близько трьох. Тому ми можемо розраховувати на велику кількість голландських уболівальників", - зазначив він.

Окрім того, є велика ймовірність, що в Харкові зіграє збірна Іспанії. Як заявили представники збірної Іспанії, ймовірність того, що вони зіграють у Харкові - близько 80%, у Варшаві (Польща) - близько 20%.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі і Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.