Генеральне консульство Республіки Польща в Харкові буде надавати юридичну та фактичну допомогу громадянам Євросоюзу, які приїдуть до міста на Євро-2012. Як повідомив 13 жовтня журналістам голова консульського відділу посольства Республіки Польща в Україні Рафал Вольський, польське консульство у Харкові буде видавати тимчасові паспорти громадянам ЄС у разі втрати документів. Також консульство допоможе іноземним туристам зв'язатися з родичами у разі втрати грошей, щоб ті змогли вислати необхідну суму.

Крім того, співробітники консульства будуть надавати юридичні консультації, якщо у громадянина ЄС виникнуть проблеми із законом.

"У Харкові єдине професійне консульство, яке представляє Євросоюз, - це польське консульство. Я впевнений, що співробітники консульства зможуть у разі потреби надати допомогу громадянам не тільки Польщі, але й інших європейських країн", - підкреслив Р.Вольський.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі і Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.