Волонтери з Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста проходять навчання на стадіоні "Металіст", щоб у разі необхідності застосувати свої знання під час матчів Євро-2012. Про це 13 квітня у прес-центрі "STATUS QUO" заявив голова ХОО Товариства Червоного хреста Костянтин Башкіров. За його словами, в основному підготовку проходять студенти, але не тільки медичних ВНЗ. "За останній рік до нас прийшло близько 300 осіб, з них приблизно 30% добре володіють англійською мовою. Абсолютно всі вони отримали сертифікати міжнародного зразка, які свідчать про володіння навичками надання першої допомоги", - зазначив К.Башкіров.

За його словами, участь харківських волонтерів у матчах Євро-2012 наразі обговорюється міжнародним комітетом Червоного Хреста та УЄФА. "Ми також обговорюємо це питання з органами місцевого самоврядування, щоб наші волонтери зустрічали гостей чемпіонату, супроводжували їх у Харкові та області", - підкреслив К.Башкіров.

Довідка "SQ". До складу Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста входить 37 районних організацій, 1860 первинних організацій, 21 пункт першої допомоги, 10 кімнат медико-соціальної допомоги, 3 медико-соціальних центри і 25 банків одягу. ХОО налічує 350 тис. членів.

На сьогодні на обліку в патронажній службі товариства перебуває 24 тис. 816 осіб, серед яких інваліди, ветерани ВВВ та локальних воєн, самотні люди, чорнобильці. Патронажна служба обслуговує вдома 3310 осіб, з яких 1798 прикуті до ліжка. Щорічно ХОО Товариства Червоного Хреста допомагає тим, хто потребує допомоги, на суму близько 900 тис. грн.