Возле станции метро "Пролетарская" начали сносить киоски

Біля виходу зі станції метро "Пролетарська" в Харкові почали демонтувати незаконно встановлені кіоски та торговельні павільйони. Зокрема, 13 березня був демонтований тютюновий кіоск "Аттика". Ще три павільйони "Кулиничі" та магазин "Алло" знесуть протягом найближчих трьох днів. Сьогодні в цих павільйонах відключили електрику.

Як повідомив начальник інспекції з благоустрою Департаменту комунального господарства Харківської міськради Юрій Коваленко, ці п'ять торговельних об'єктів зносяться за рішенням виконкому. "Більшість цих торговельних точок розташовані у 20-метровій зоні від виходу зі станції метро, ​​тобто в зоні охорони метрополітену. Відповідно, у власників цих кіосків спочатку не могло бути дозвільних документів на установку малих архітектурних форм у цій зоні. У власника кіоску "Аттика" не було договору оренди земельної ділянки", - зазначив Ю.Коваленко.

За його словами, власники кіосків "Кулиничі" та "Алло" попросили три дні, щоб винести товар і обладнання і своїми силами демонтувати торговельні точки, у зв'язку з чим були підписані відповідні гарантійні листи.

Також начальник інспекції з благоустрою підкреслив, що на розгляд виконкому міськради готують рішення про демонтаж ще десяти торговельних об'єктів, розташованих у 20-метровій зоні від виходів зі станції метро "Пролетарська". "Комісія з благоустрою перевірить усі торговельні точки, розташовані біля виходів зі станцій метро", - додав Ю.Коваленко.