Прокуратура Нововодолазького району Харківської області передала до суду кримінальну справу за обвинуваченням керівника сільськогосподарського підприємства, який незаконно розділив на паї і передав у приватну власність понад 6 га земель ентомологічного заказника. Про це повідомив офіційний сайт прокуратури Харківської області.

Справа була порушена за ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість). Збитки державі оцінені у 500 тис. грн. Прокуратура встановила, що землі ентомологічного заказника місцевого значення "Мірчакова балка" для диких бджіл та інших корисних комах, що входить до заповідного фонду України, були розділені на паї та передані в приватні руки з грубим порушенням законодавства. На ці ділянки були видані державні акти на право власності.

Довідка "SQ". Заказник "Мірчакова балка" біля с.Просяне Нововодолазького району був створений на 6,1 га 1993 р. Заказник займав територію вздовж струмка, зарослого болотними рослинами. Серед рідкісних видів комах, що мешкають у ньому, - кам'яний, земляний і моховий джмелі, андрени, галікти, евцери.