Дефіцит 5-зіркових номерів у харківських готелях для розміщення "родини УЄФА" складає 652 номери. Про це 11 жовтня під час онлайн-конференції в газеті "Комсомольская правда" в Україні" повідомив в.о. заступника харківського міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки до Євро-2012 Олександр Попов.

Він зазначив, що для розміщення "родини УЄФА", гостей турніру та уболівальників усього залучать 65 готелів на 3 тис. 855 номерів. Зараз туроператор уже уклав контракти із 43 готелями на 2 тис. 113 номерів. Дефіцит 5-зіркових номерів планується покрити за рахунок споруджуваних готелів - "Kharkiv Palace" на пл.Свободи та готелю на території "Superior Golf Club".

Також О.Попов повідомив, що на стадії будівництва або реконструкції зараз перебувають 15 готелів. Із них дев'ять - у завершальній стадії (серед них "Kharkiv Palace" та готель на території "Superior Golf Club"). "Усі готелі, заявлені в переліку об'єктів Євро-2012, побудують вчасно і відкриють до чемпіонату. Ми будемо всіляко сприяти тому, щоб дев'ять об'єктів готельного бізнесу були здані в експлуатацію, і ми будемо допомагати кожному інвестору в цьому. Перенесення термінів будівництва - це не проблема. Головне, щоб готелі були готові до лютого 2012 р. У мене самого будуються два готелі, і я змушений перенести терміни на один-два місяці", - підкреслив О.Попов.

Довідка "SQ". Згідно з вимогами УЄФА до Харкова, готельний комплекс міста для прийому офіційний гостей повинен складати: 1240 номерів категорії "5 зірок", 1315 - "4 зірки", 210 - "3 зірки". До об'єктів розміщення включені також 6 готелів Полтави на 260 номерів.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.