На Рогани освятили место под строительство храма

На вул.Грицевця в Харкові 12 липня освятили місце під будівництво храму на честь Різдва пресвятої Богородиці. Як передав кореспондент "SQ", керуючий Харківською єпархією Української православної церкви архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій провів молебень на освячення місця під будівництво храму.

У церемонії закладання капсули на місці будівництва взяли участь Онуфрій, міський голова Геннадій Кернес, депутат міськради Володимир Мисик, спонсор будівництва Олександр Скорик.

За словами мера, це буде перший православний храм у районі Рогані. Він зазначив, що храм побудують протягом трьох років.

За словами архітектора проекту Павла Чечельницького, це буде найбільший храм у місті з тих, які будуються в останній час. Його місткість складе 600 осіб. Архітектор зазначив, що спочатку буде зведений малий храм на 100 осіб, а потім побудують великий храм. Після цього малий храм буде переобладнаний у хрещальню.

Зараз на території, де розпочнеться будівництво храму, - пустир.

На Рогани освятили место под строительство храма На Рогани освятили место под строительство храма
 На Рогани освятили место под строительство храма  На Рогани освятили место под строительство храма

 

Довідка "SQ". Місце під будівництво храму на честь Різдва пресвятої Богородиці знаходиться на вул.Грицевця в районі будинків № 44 і 46. У церкві буде п'ять куполів. Орієнтовно площа молитовного залу складе більше 300 кв.м, висота храму - понад 50 м до основи хреста. До храмового комплексу також увійдуть церковно-причтовий будинок, недільна школа, адміністративне та службові приміщення.