Харківський міський голова Геннадій Кернес запропонував компанії "Майкрософт Україна" взяти участь у створенні сучасного парку розваг в ЦПКіВ ім.Горького. Це питання обговорювалося 11 лютого на зустрічі мера з представниками компанії, повідомив сайт міськради.

"Парк, за нашими розрахунками, будуть відвідувати сотні тисяч сучасних молодих харків'ян і гостей нашого міста. Я думаю, що сучасні технології повинні бути адаптовані тут, і вірю, що ми знайдемо спільну мову і від слів перейдемо до справи", - зазначив Г.Кернес.

За словами директора з роботи з корпоративними замовниками та партнерами компанії "Майкрософт Україна" В'ячеслава Артамонова, компанія може запропонувати розроблені нею ігрові кошти для відвідувачів парку в рамках різних атракціонів. "Ми можемо говорити про своєрідний технологічному куточку в цьому парку, де діти можуть розважатися, використовуючи мультимедійні засоби "Майкрософт", - зазначив він.

Довідка "SQ". 30 травня 2010 р. символічний перший камінь майбутнього Парку розваг був закладений на центральній алеї ЦПКіВ ім.Горького, а проект парку презентовано 19 жовтня в міськраді. Згідно проекту, в парку будуть встановлені 35 атракціонів, у тому числі 23 сімейних, 8 дитячих і 4 екстремальних. Серед атракціонів, вироблених в Німеччині, Італії, Канаді та Франції, будуть "Американські гірки" і "Колесо огляду" заввишки 55 метрів, а також атракціони для дітей від двох років, комплекс для любителів екстремальних видів спорту, ставок з човнами, автодром та контактний зоопарк. За попередніми розрахунками, на будівництво парку буде витрачено близько 20 млн.євро.