Більше 24 тис. безробітних харків'ян взяли участь у різних громадських роботах цього року. Про це 11 листопада під час селекторної наради заявив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко. За його словами, порівняно з аналогічним періодом 2010 р. кількість залучених до громадських робіт громадян зросла на 3 тис. осіб.

"На оплату громадських робіт витрачено майже 25 млн. грн. з них 21 млн.грн. - з коштів Фонду соціального страхування, 3 млн. грн. - гроші роботодавців і близько 1 млн. грн. - з місцевих бюджетів", - зазначив В.Міненко. За його словами, торік на ці цілі було витрачено 18 млн. грн.

Як повідомив під час селектора заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, середня зарплата за 1 день громадських робіт склала 59 грн. "Якщо врахувати, що середня тривалість громадських робіт - 17 днів, то кожен, хто брав участь у роботах, отримав близько 1 тис.грн.", - підкреслив заступник губернатора.

"Перелік громадських робіт дуже різноманітний, але найбільш поширеними видами залишаються благоустрій та озеленення територій населених пунктів, кладовищ, зон відпочинку, придорожніх смуг", - зазначив директор Харківського обласного центру зайнятості.

За його словами, за рахунок коштів місцевих бюджетів цього року працювало більше 1000 осіб, з яких 720 - учні шкіл та студенти.