Двум харьковчанам аннулировали результаты внешнего тестирования, так как за них сдавали тесты другие люди

Двом учасникам зовнішнього тестування в Харківській області анульовані результати тестування, оскільки було виявлено, що за них здавали тести інші люди. Про це 11 червня у прес-центрі "STATUS QUO" повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. За його словами, в одному з випадків було відмічено, що здавати тести прийшов чоловік у віці близько 30 років, а повинен був здавати лопець 19-20 років.

Ще двоє людей були відсторонені від тестування через те, що користувалися на іспиті мобільними телефонами.

За словами О. Сидоренка, 250 осіб не змогли взяти участь у тестуванні, оскільки не взяли із собою необхідні документи. "Шкода, що ці люди не зможуть взяти участь у тестуванні і вступити до ВНЗ. Але своєї провини в цьому центр оцінювання якості освіти не відчуває. Всі майбутні абітурієнти отримали пам'ятку про проходження тестів, але не всі її прочитали", - відзначив О. Сидоренко .

За його словами, 29 червня почнеться додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання в Україні для тих, хто не зміг взяти участь в основній сесії з поважних причин. "У людей кожен день щось трапляється. Вже подано 282 заяви, в тому числі 189 - за медичними довідками. Ми будемо уважно вивчати їх. У нас був випадок, коли дівчина принесла медичну довідку, що вона отримала черепно-мозкову травму. Але при більш уважному вивченні ситуації виявилося, що лікар вказав, що пацієнтка впала з висоти людського зросту будучи в алкогольному сп'янінні. Ми не можемо перетворювати тестування у прохідній двір. Для держави тестування одного абітурієнта обходиться більше 60 грн.", - зазначив О. Сидоренко .

Довідка "SQ". Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) знань відбувається в 2010 р. з 2 по 23 червня. Тестування з української мови та літератури відбулося 2, 3 і 4 червня, з іноземної мови - 7 червня, з біології 9 червня, з географії проходить 11 червня, з математики - 14 і 15 червня, з історії України - 17 і 18 червня, за хімії - 21 червня, з фізики - 23 червня. Результати тестування будуть оголошені до 14 липня 2010 р. Прийом документів до ВНЗ буде проходити до 22 липня, вступні іспити та конкурси пройдуть 23-31 липня. Зарахування до вишів буде відбуватися з 1 до 31 серпня.

У 2010 р. в Харківській області для проходження тестування зареєструвалися 26 тис. 521 школярів, що на 1 тис. 631 осіб менше, ніж минулого року. Серед майбутніх абітурієнтів - 5 людей з обмеженими можливостями в пересуванні та 25 осіб з вадами слуху. На ЗНО також зареєструвалися люди, які перебувають у місцях позбавлення волі. Для них організовані спеціальні пункти тестування на базі слідчих ізоляторів та установ виконання покарань.

В області для проведення тестування організовано 5 округів (у Балаклеї, Краснограді, Куп'янську, Лозовій та Харкові), які включають 311 пунктів тестування.