Деякі депутати Харківської міськради мають свої бізнес-інтереси в районі будівництва дороги через Лісопарк. Про це 11 червня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив журналістам президент громадської організації "Харківські сузір'я" Андрій Білогрищенко. За його словами, саме тому депутатський корпус не підтримав протести харків'ян проти вирубки дерев для будівництва дороги. "Сьогодні всі бізнес-структури всіх фракцій в міськраді, можливо, за винятком найменших, мають свої бізнес-інтереси навколо дороги. Депутатський корпус, представлений у міськраді, видав нам збочену форму повної відсутності механізму захисту інтересів харків'ян", - підкреслив А. Білогрищенко.

За його словами, територія навколо нової дороги в Лісопарку давно роздана. А. Білогрищенко відзначив, що, можливо, за гроші від продажу цієї землі і прокладається дорога через Лісопарк. "Сьогодні влада вирішила розрахуватися за ті борги, які, очевидно, виникли перед виборами президента України. Проблема дороги виникла не вчора і не місяць тому. Коли розроблявся проект, а він розроблявся вже давно, чому вона не будувалася? І чому в такому спішному темпі , навіть при такому опорі людей, влада категорично заявляє: "Дорога буде побудована"? Та тому, що треба розрахуватися зі старими боргами", - зазначив А. Білогрищенко.

Голова ХОО "Харківські сузір'я" відзначив, що він у своєму розпорядженні список об'єктів, які будуть побудовані поблизу дороги. "Це цілий список домоволодінь бізнесменів, які, очевидно, близькі до органів влади", - відзначив А. Білогрищенко.

Довідка "SQ". 19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева на території Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького (переходить у Лісопарк). 20 травня почалася вирубка дерев, чому намагалися протистояти активісти низки громадських організацій Харкова. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало кілька людей.