Харківська область надала команді великого десантного корабля військово-морських сил України "Костянтин Ольшанський", яким вона опікується, матеріальну допомогу в розмірі 100 тис. грн. на вирішення нагальних проблем. Про це 11 квітня повідомив голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін у своєму вітанні з нагоди успішного завершення екіпажем судна гуманітарної місії з евакуації громадян України із зони військового конфлікту в Лівії, передав сайт ХОДА.

"Нехай цей подарунок від небайдужих харків'ян допоможе вашій команді вирішити поточні питання. Завжди попутного вітру "Костянтину Ольшанському" в далеких і близьких походах", - заявив губернатор.

Довідка "SQ". БДК "Костянтин Ольшанський" у ніч на 23 березня вирушив з Севастополя в Середземне море з метою виконання гуманітарної місії з евакуації громадян України з Лівії. 4 квітня в міжнародному морському порту Тріполі (Лівія) він узяв на борт 85 громадян України і 108 громадян інших держав (серед пасажирів було 78 жінок і 35 дітей) і взяв курс на Мальту, де висадив частину евакуйованих іноземних громадян. 11 квітня корабель прибув до Севастополя.