Суддя Дзержинського районного суду Харкова Катерина Омельченко 11 лютого в ході судового засідання винесла рішення про незадоволення позову активістки громадської організації "Зелений Фронт" Юлії Юдіної до Харківської міськради. Ю.Юдіна та її представники вимагали скасувати два документи - рішення виконкому Харківської міськради про вирубку дерев та будівництві дороги в Лісопарку (до якого входить парк ім.Горького) та узгодження цього рішення обласним Управлінням охорони навколишнього природного середовища.

Як повідомив "SQ" представник позивача Євген Соловйов, на сьогоднішньому засіданні суду пройшли дебати, в яких взяли участь обидві сторони у справі. "Ніякі нові документи до справи не залучалися. Були озвучені лише заключні аргументи двох сторін", - зазначив Є.Соловйов. Саме судове засідання тривало близько години, після чого суддя пішла в дорадчу кімнату. За півгодини було винесено рішення.

Представник позивача підкреслив, що на дане рішенням суду буде подана апеляція до Харківського адміністративного апеляційного суду.

Довідка "SQ". 19 травня виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про будівництво нової дороги, для чого на території ЦПКіВ ім.Горького потрібно було зрубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев. 21 травня активісти низки громадських організацій і мешканці міста почали акції протесту в місці проведення робіт, намагаючись не допустити вирубки дерев та проведення будівельних робіт. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною і учасниками акції протесту постраждало кілька людей, також кілька учасників акції були затримані міліцією.

21 травня Ю.Юдіна оскаржила законність будівництва дороги та вирубки дерев на місці майбутньої дороги від вулиці Сумської до вул.Новгородської через ЦПКіВ ім.Горького. Розгляд справи за позовом Ю.Юдіної тривав майже дев'ять місяців.

Будівництво дороги в Лісопарку завершилося в кінці серпня 2010 р.