Більшість районів області не контролює закупівельні ціни на продукти харчування для шкільних їдалень. Про це 9 липня повідомив сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА). Істотно завищені ціни по відношенню до середньостатистичних у Барвінківському (на 30%), Борівському (на 33%), Вовчанському (на 39,2%), Харківському (30,5%) та Кегичівському (на 28,8%) районах.

Постачання продуктів харчування в заклади освіти області здійснюється 172 приватними підприємствами та фізичними особами. Так, в Кегичівському районі їх 16, Нововодолазькому - 15, Сахновщинському - 13, Балаклійському, Чугуївському - по 12. Тільки у Валківському, Печенізькому та Шевченківському районах харчування організовано одним постачальником.

Крім того, за інформацією ХОДА, договори на постачання продуктів харчування і продовольчої сировини в основному укладені без проведення торгів (по предметам закупівель). Централізовано проводили тендерні процедури лише Борівський, Вовчанський, Харківський та Шевченківський райони. Тим не менше, перелік постачальників продуктів харчування узгоджений з районними санітарно-епідеміологічними службами, надані необхідні графіки, схеми маршрутів та умови транспортування продуктів харчування.