Депутат Харківської облради, керівник Харківської облорганізації партії "Фронт змін" Олександр Давтян ініціював проведення в Харкові 22 червня молебню священиками усіх церковних конфесій. Про це він заявив 10 червня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO". За словами О.Давтяна, він вже звернувся до представників усіх церковних конфесій у Харкові з подібною пропозицією. "Я звернувся до православних, католиків, греко-католиків, іудеїв, мусульман і вважаю, що це святий обов'язок церковних отців - прийти і разом з усіма прочитати молебень. Як я розумію, церковнослужителі не можуть не відгукнутися, і можна з 100%-ю упевненістю сказати, що молебень відбудеться. До того ж, 16 червня пройде сесія обласної ради, і я звернуся до депутатів з пропозицією підтримати цю ініціативу", - зазначив О.Давтян.

За словами депутата Харківської облради, молебень має пройти на Меморілі слави в Лісопарку. О.Давтян зазначив, що лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк виступив з пропозицією провести молебень на всеукраїнському рівні.

Довідка "SQ". 22 червня 1941 р. почалася Велика Вітчизняна війна. Ця війна тривала 1418 діб. Велика Вітчизняна стала складовою частиною Другої світової війни, в якій брало участь більше 60 держав. Бойові дії велися в країнах Європи, Азії і Африки, у морях і океанах. Завершальні удари в 1945 р. збройні сили СРСР завдали в Східній Пруссії, західної Польщі та Чехословаччини. З 16 квітня до 8 травня 1945 р. пройшла операція, в результаті якої війська СРСР оволоділи столицею Німеччини Берліном (2 травня). Розвиваючи подальший наступ, радянські війська вийшли на р.Ельбу, де з'єдналися з американськими та англійською військами. У Берлінській операції було задіяно понад 2,5 млн. солдатів і офіцерів, 6250 танків і самохідних знарядь, 7500 літаків. За добу Червона Армія втрачала, за офіційними даними, більше 15 тис. військовослужбовців. Усього радянські війська в Берлінській операції втратили убитими і пораненими понад 352 тис.осіб. Війська СРСР повністю розгромили 70 піхотних, 12 танкових і 11 моторизованих дивізій супротивника, взяли в полон близько 480 тис. осіб.