В Україні на трьох алкозалежних чоловіків припадає одна жінка з такою хворобою. Про це 9 червня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив завідувач кафедри наркології Харківської медакадемії післядипломної освіти Іван Сосін.

За його словами, кількість жінок, що страждають на алкоголізм, останнім часом значно збільшилася - довгий час, ще з часів СРСР, одна жінка з алкозалежністю припадала на 17 чоловіків. І. Сосін також відзначив, що через те, що до питущих жінок суспільство ставиться більш негативно, ніж до питущих чоловіків, перші довше приховують свою ваду, не звертаються до лікарів.

За словами нарколога, пацієнти приходять до лікаря часто повторно, багато хто з них має передчуття запою. У багатьох алкозалежних наступання запою пов'язано з природними явищами, наприклад з повним місяцем, або з датами, певним часом (наприклад, початок місяця). При лікуванні лікарю важливо володіти такою інформацією. "По суті істинного лікування від алкоголізму не існує. Це хронічне захворювання, але людина повинна "подружитися" зі своєю патологією, вона повинна знати, що вона залежна, що алкоголь не її напій, і на мотиваціях утримуватися в тверезому стані", - відзначив І . Сосін. Наймолодшим алкозалежним пацієнтом у нарколога була семирічна дитина. У цьому віці в нього, крім залежності, були ознаки білої гарячки.