Більш ніж дві третини харків'ян (69,5%) негативно ставляться до будівництва дороги через Лісопарк. З них "точно негативно" - більше половини (57,6%) і "скоріше негативно" - 11,9%. Такі результати телефонного опитування "Ставлення харків'ян до конфлікту навколо будівництва дороги через Лісопарк", презентовані 10 червня Харківською філією Інституту проблем управління ім Горшеніна (Київ). Підтримують будівництво дороги менше чверті харків'ян (22,8%). З них 9,3% ставляться до цього "точно позитивно", 13,5% - "скоріше позитивно", вагалися з відповіддю - 7,7% городян.

Близько трьох четвертих опитаних харків'ян (74,5%) вважають неправомірними дії муніципальної охорони в протистоянні з активістами громадських організацій у конфлікті навколо Лісопарку. 12,3% респондентів вважають дії муніципальної охорони правомірними, а 13,2% респондентам важко відповісти на дане питання.

68,1% харків'ян негативно оцінюють дії місцевої влади в цьому конфлікті. Позитивно оцінив дії влади кожен шостий респондент (15,1%).

73% харків'ян підтримали заяву президента України Віктора Януковича, в якій він дає негативну оцінку діям місцевої влади в цьому конфлікті. Протилежної думки дотримуються 11% респондентів.

Велика частина харків'ян (62,6%) у конфлікті навколо будівництва дороги через Лісопарку підтримує сторону активістів громадських організацій, виступаючих проти цього будівництва. Майже кожен п'ятий (18,1%) підтримує в цьому конфлікті місцеву владу, яка прийняла рішення про будівництво дороги, і майже стільки ж (19,3%) не змогли визначитися зі своєю позицією в цьому питанні.

67,6% опитаних вважають, що рішення про будівництво в зелених зонах міста повинні приймати харків'яни. На думку третини (33,4%) респондентів, це має відбуватися шляхом громадських слухань, і майже стільки ж (34,2%) ратують за проведення референдуму. Лише кожен шостий (14,9%) вважає за краще залишити це рішення виключно місцевій владі.

Довідка "SQ". 19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева на території Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького (переходить у Лісопарк). 20 травня почалася вирубка дерев, чому намагалися протистояти активісти низки громадських організацій Харкова. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало кілька людей.