Двадцять сім груп, які зможуть вмістити 400 дітей, будуть відкриті в дошкільних закладах освіти Харкова з 1 вересня цього року. Про це 10 червня повідомила журналістам директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко. За її словами, 17 дитсадкових груп будуть працювати повний день, а 10 груп розраховані на короткочасне перебування.

"Хотілося б максимально охопити п'ятирічних малюків дошкільною освітою. Ідучи до школи в шість років, дитина повинна навчитися спілкуватися з однолітками, щоб входження до колективу не було болючим. У групах короткочасного перебування діти зможуть відвідувати заняття, гуляти, за ними наглядатимуть вихователі. Вони будуть проводити там стільки часу, скільки вважатимуть за необхідне їхні батьки", - відзначила О. Деменко.

Також вона повідомила, що з нового навчального року в Харкові запрацює дитячий садок № 355 у Комінтернівському районі. Закінчується ремонт у садочку № 311 Фрунзенського району. Він розрахований на 11 груп, в ньому буде новий спортивний зал і пральня. Крім того, продовжуються роботи в дитсадку № 345, який планується відкрити в 2011 р.

Довідка "SQ". Усього з 1 вересня 2006 р. у Харкові було відкрито 6 нових дитячих садів і 180 груп у вже працюючих садках. За словами О. Деменко, ці 180 груп можуть вмістити 4 тис. дітей. Це стільки ж, скільки розмістилося б в 15 нових садках.

У Харкові функціонує 403 комунальних навчальних заклади: 180 загальноосвітніх шкіл, 193 дитячих садки, 5 вечірніх шкіл, школа-інтернат № 14, 5 міжшкільних навчально-виробничих комбінатів, міський дитячий будинок "Родина", 28 позашкільних навчальних закладів.