Мешканці с. П'ятихатки та працівники харківського гольф-клубу провели спільний суботник

Мешканці с. П'ятихатки та працівники харківського гольф-клубу "Superior Golf Club" 10 квітня провели спільний суботник з благоустрою селища та прибирання лісу, розташованого поруч з П'ятихатками. У суботнику взяли участь представники громадської організації "П'ятихатки - наш дім", учні та вчителі середньої школи №62, співробітники Харківського фізико-технічного інституту, студенти та викладачі фізико-технічного факультету Харківського національного університету ім. В. Каразіна, співробітники медсанчастини № 13.

Учасники суботника   висадили липову алею (близько 200 лип) вздовж проспекту Ак.Курчатова, встановили лави та урни для сміття, згребли і вивезли листя. Крім того, від побутового сміття очищена частина лісу, прилеглого до П'ятихаток. У результаті було вивезено кілька сотень мішків сміття. Посадковий матеріал, інвентар і техніку для проведення суботника надав "Superior Golf Club". Крім того, сьогодні в с.П'ятихатки були обладнані два спортивні та два дитячі майданчики. На нових спортмайданчиках встановлені тренажери для тренування всіх груп м'язів.

Після завершенню суботника всі баюаючі могли підкріпитися кашею з казанка, випити гарячого чаю з бубликами.

Як зазначила представник громадської організації "П'ятихатки - наш дім" Лілія Самсонова, суботник для жителів П'ятихаток пройшов як свято. "Ми проводили сбуотник перш за все для розвитку та благоустрою селища, для наших дітей, їх майбутнього. Дерева, які розташовані вздовж пр. Ак.Курчатова, крихкі та небезпечні, а  цим шляхом щодня ходять на роботу люди, бігають до школи діти. Тепер тут буде нова липова алея. Трохи пізніше висадимо ще й чагарники", - підкреслила Л. Самсонова.

За її словами, суботник проходив незалежно від конфлікту, що склався між п'ятихатківцями і керівництвом гольф-клубу. "Людям набридло жити в колишніх умовах. Зараз ми і представники гольф-клубу шукаємо компромісний варіант. Ми намагаємося дбати про ліс і прибирати його. Адже люди все життя ходили в цей ліс, відпочивали там, каталися на лижах, бігали кроси, проводили змагання", - зазначила Л. Самсонова.
 

Довідка "SQ". Як заявив 1 березня віце-президент Федерації гольфу України, президент "Superior Golf Club" Юрій Сапронов, ігрове поле харківського "Superior Golf Club" відповідно до міжнародних стандартів буде розширено з 9 до 18 лунок. Ці роботи планується провести до кінця 2010 р. На перспективному ділянці будівництва гольф-поля знаходиться ліс. Близько 6 тис. дерев будуть знесені. "Однак це буде не вирубка лісу, а вирубка просік. Ділянки з цінними деревами залишаться незайманими. В основному будуть знесені сухостою та хворі дерева. За рештою деревами буде здійснюватися догляд", - відзначив Ю. Сапронов. Харківські екологи також зараз проводять свою експертизу для виявлення в лісі рідкісних видів рослин або тварин та захисту їх.

Багато жителів пос.Пятіхаткі виступають проти вирубки просік в лісі. Ініціативна група мешканців зібрала близько пос.Пятіхаткі 9 тис. підписів проти вирубки лісу, запевняючи, що ліс - природне надбання, за яку вони будуть боротися. Також мешканці селища спільно з правозахисниками і низкою громадських організацій збираються направити відкритий лист харків'ян до світової громадськості з проханням звернути увагу на ситуації, що конфлікт у Харкові.

14 серпня 2009 Міжнародний олімпійський комітет включив гольф в число олімпійських видів спорту. Ю. Сапронов - головний інвестор і президент "Superior Golf Club". "Superior Golf Club" - харківський гольф-клуб з полем загальною площею 29 га. Це єдине в Україні гольф-поле, розташоване в межах міста (П'ятихатки). Поле "Superior Golf Club" включає в себе 53 бункера з довгим оперізувальний бункером, 9 лунок, вейст-бункери, штучні озера.