Пять харьковских призывников отказались брать в руки оружие. Их отправят работать на коммунальные предприятияП'ять призовників у Харківській області відмовилися брати в руки зброю і вступлять на альтернативну службу. Про це розповіли в регіональному медіацентрі Міноборони з посиланням на заступника військового комісара Харківської області Юрія Калгушкіна. "Всі вони міцні здорові хлопці з числа представників релігійних конфесій, адептам яких категорично заборонено брати зброю до рук. Тому згідно з чинним законодавством їм запропонують служити на 6 місяців довше, ніж звичайним солдатам, але без поводження зі зброєю", - повідомив Ю.Калгушкін.

За його словами, як правило, такі призовники працюють у державних комунальних закладах регіону за місцем прописки. "Наприклад, зараз два хлопці успішно проходять "альтернативки" в Харківському зоопарку, ще один - у міському тролейбусному депо", - заявив Ю.Калгушкін.

Він також повідомив, що вже виконані завдання з призову в Лозівському, Дергачівському, Дворічанському, Харківському районах, а також у Жовтневому та Комінтернівському районах Харкова. Усього військкомати області виконали план призову на 2011 р. на 80%. Осінній призов закінчується 17 листопада. До цього часу має бути призвано 1 тис. 220 юнаків.