Лозівський районний суд Харківської області засудив 27-річного раніше неодноразово судимого мешканця Харківської області до 15 років позбавлення волі за вбивство і розбій (ч.2 ст.115, ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України). Про це 9 листопада повідомив офіційний сайт прокуратури Харківської області.

Суд встановив, що у травні цього року підсудний вчинив умисне вбивство та розбійний напад у лісосмузі поблизу Лозової. У стані алкогольного сп'яніння він напав на перехожого і вдарив його коліном у голову. Після того як потерпілий упав на землю, чоловік завдав йому численні удари кулаками та ногами по різних частинах тіла і побив палицею. У потерпілого він знайшов дві пластикові банківські картки, які забрав, і продовжив бити чоловіка, щоб той назвав пін-коди карток. Потім він зник з місця злочину, прихопивши з собою сумку побитого чоловіка з пляшкою пива. У той же день він намагався зняти з викрадених карток гроші, проте це не вдалося, оскільки пін-коди виявилися неправильними.

Від отриманих травм потерпілий помер. За висновком судово-медичної експертизи, причиною смерті стала травма голови з переломом кісток черепа. Потерпілою стороною до підсудного заявлені позови на загальну суму 15 тис.грн. Судом задоволені вимоги потерпілої сторони про стягнення цієї суми.

Вирок суду не набув чинності, оскільки не сплив термін оскарження його в суді.