Шанси, що виправдувальний вирок у справі про потрійне вбивство буде переглянутий, нульові. Про це 9 червня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив Олександр Дорохов, адвокат колишнього обвинуваченого у справі Олександра Макарова.

За словами адвоката, суд розглянув цю справу в повному обсязі, вивчив усі докази, ніяких процесуальних порушень під час процесу не було. "Суддя проявив принципову позицію, і це велика рідкість, у таких справах виправдувальні вироки виносять дуже рідко", - заявив О.Макаров.

Як розповів раніше "SQ" державний обвинувач прокурор Петро Гирко, прокуратура протягом місяця подасть касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду з цивільних і кримінальних справах, щоб переглянути вирок.

Довідка "SQ". Тіла трьох загиблих (жінки 1936 р.н. і двох чоловіків (1969 і 1971 рр.н.) були виявлені вранці 5 лютого 2009 р. на Салтівці в Харкові. Причиною їх смерті стали численні колото-різані рани.

Правоохоронці 8 лютого затримали підозрюваних у вбивстві - двох мешканців Харкова Дмитра Дорофєєва та Олександра Макарова (1989 і 1985 рр. н.), обидва раніше судимі (за ч.1 ст.121 та ч.2 ст.289 КК). Підсудні звинувачувалися за ознаками злочину, передбаченого ст.115, ч.2, п.6, 12 (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб) КК.

У ході допиту підсудні заперечували свою причетність до потрійного вбивства. Вони також заявили, що дані раніше свідчення з визнанням своєї провини їм довелося підписати під фізичним тиском з боку співробітників міліції. За словами Д.Дорофеєва й О.Макарова, їх катували і били.

Апеляційний суд Харківської області 6 червня виправдав підсудних у справі про потрійне вбивство в Харкові.