"Міська влада знову незаконно знесла два кіоски "Табакко", - повідомив "SQ" директор компанії "Табакко" Сергій Яровенко. За його словами, вранці 8 червня два кіоски з вул.Університетська, 11 та в районі станції метро "Наукова" були демонтовані.

"7 червня людина, що представилася працівником міськвиконкому, зателефонувала в офіс "Табакко" і попередила, що розташовані біля ст.м. "Наукова" і на вул.Університетській кіоски будуть демонтовані. На питання, на якій підставі, вона відповіла: "Згідно особовому розпорядженю Геннадія Адольфовича Кернеса". Ні рішення суду, ні будь-яких письмових розпоряджень або розпоряджень нам не пред'явили. Та й наші папери нікого не цікавили. 7 червня близько 15.00 кіоски були знеструмлені співробітниками КП "Міськсвітло", після чого я віддав нашим працівникам розпорядження залишити торгові точки, адже без охолоджуючих вентиляторів в таку погоду температура в кіоску піднімається до 50 градусів", - відзначив С. Яровенко.

За його словами, міська влада діяла в даному випадку повністю ігноруючи норми закону і відомчі інструкції. "Почнемо з того, що відключення електроенергії можливе або за несплату, або у випадку незаконного підключення. При цьому відключення можуть проводити тільки працівники РЕЗ (район електромереж - "SQ") з обов'язковим попереднім повідомленням не менше ніж за три доби. Я переглянув усі рішення виконавчого комітету міської ради, ні в одному з них немає рішення по цих об'єктах, так само як і зі знесення раніше кіоску на пл. Свободи, 7", - повідомив директор "Табакко".

Він також зазначив, що договір про оренду земельної ділянки і під кіоском на вул. Університетській, 11 і під кіоском на пл.Свободи, 7 компанія укладала з комунальним підприємством "Юна". "Тому, заперечуючи його законність, міськвиконком відмовляється відповідати за власні дії. А в цілому, я переконався, що наявність або відсутність дозвільних документів у підприємця в Харкові практично не відіграє ролі. Хоч всі документи збери, хоч зовсім без "папірців" працюй - усе у нас робиться за велінням Г. Кернеса", - підкреслив С. Яровенко.

Як повідомив "SQ" директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін, рішення про знесення кіосків компанії "Табакко" було прийнято на одному із засідань виконавчого комітету Харківської міськради. Іншої інформації, зокрема, коли було прийнято таке рішення і що конкретно стало приводом для демонтажу кіосків, В. Кітанін не надав.

Довідка "SQ". Кіоски компанії "Tabacco" почали зносити 2 квітня. Представники комунальних служб міста демонтували кіоски на вулиці Сумській, 19, пл.Конституції, 1, у районі пл.Свободи, на перехресті вулиці Сумської і пр.Правди і в районі автовокзалу на пр.Гагаріна. Всього було знесено 15 з 38 кіосків.