Работники органов прокуратуры Харьковской области впервые за время независимости Украины приняли присягу 575 прокурорсько-слідчих працівників органів прокуратури Харківської області 9 лютого склали присягу на вірність законності та інтересам суспільства. Урочистості пройшли в Палаці студентів Національного університету "Юридична академія імені Ярослава Мудрого".

Як повідомив журналістам прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, присягу склали у зв'язку з внесенням змін до закону про прокуратуру. "Мета присяги в тому, щоб працівники прокуратури усвідомили відповідальність, яку вони несуть перед мешканцями Харківської області, і сумлінно виконували свої службові обов'язки із захисту прав громадян та інтересів держави", - повідомив Г.Тюрін.

Прийняття присяги пройшло за закритими дверима.

Довідка "SQ". 23 грудня 2010 р. до закону України "Про прокуратуру" були внесені зміни, якими, зокрема, передбачено складання присяги працівниками прокуратури та встановлюється відповідальність за її порушення аж до звільнення.

27 січня на засіданні колегії Генпрокуратури присягу склали керівники та співробітники центрального апарату, а також керівники обласного рівня.