Прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які привласнили 3,4 млн.грн. Про це повідомив сайт Генпрокуратури України. За інформацією прокуратури, ці особи зобов'язалися видалити бурульки й обмерзання з дахів житлових будинків Харкова. Однак фактично вказані роботи не були виконані. Службові особи ТОВ склали фіктивні акти виконаних робіт на суму 3,4 млн.грн. і привласнили отримані кошти. Кримінальну справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, карається позбавленням волі терміном від п'яти до восьми років).

Як повідомив журналістам прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, кримінальну справу було порушено в кінці січня. "Замовником робіт є комунально-будівельне підприємство Комінтернівського району, що входить до структури Департаменту житлового господарства Харківської міськради. Контракт був укладений з харківським ТОВ "4 В", яке мало виконати роботи. Надалі ця фірма переуклала договір з одеським ТОВ "Співдружність-Кентавр" і перерахувала туди гроші. На стадії дослідчої перевірки ми прийшли до висновку, що хоча гроші були перераховані, роботи не виконані, тобто гроші були викрадені. Зараз йде слідство", - повідомив прокурор області.

Також правоохоронці встановили, що фірма "Співдружність-Кентавр" зареєстрована в Одесі, але особи, які її заснували, мешкають у Харкові.