Харківський окружний апеляційний суд оголосив перерву в засіданні за скаргою кандидата на посаду харківського міського голови Арсена Авакова щодо відмови в задоволенні позову про перерахунок голосів на виборах міського голови. Засідання суду продовжиться завтра, 9 листопада (початок - о 10.00).

Також суд ухвалив рішення направити запити до районних судів міста Харкова, щоб з'ясувати, чи подавати до райсудів позови у зв'язку з порушенням виборчого процесу і у зв'язку з неправомірними діями членів дільничних комісій.

Довідка "SQ". 4 листопада представниками А.Авакова був поданий позов до Харківської міської територіальної виборчої комісії щодо визнання протизаконною її бездіяльності в питаннях належної організації виборів міського голови при упаковці бюлетенів, їх транспортуванні, неналежного складання протоколів. А.Аваков вимагав зобов'язати міськвиборчком провести повторний підрахунок голосів на виборах мера на 56 дільницях.

5 листопада Окружний адміністративний суд Харкова відхилив низку клопотань і відхилив позов кандидата, посилаючись на те, що доказова база позову була необгрунтованою.

8 листопада Харківський апеляційний адміністративний суд почав розгляд апеляції щодо оскарження рішення Харківського обласного адміністративного суду за позовом А.Авакова до міськвиборчкому. Представники А.Авакова подали клопотання про виклик до суду відповідача і перенесення розгляду справи, якщо відповідач не з'явиться. Проте суд відхилив це клопотання і продовжив розгляд справи. Також представники А.Авакова подали клопотання про заборону міськвиборчкому реєструвати Г.Кернеса як обраного міського голову, але суд відхилив і це клопотання, пояснюючи, що дане клопотання не співвідноситься з позовними вимогами. Необхідність допиту свідків у справі суд також не побачив.

Харківський міськвиборчком 5 листопада оголосив результати виборів міського голови. За даними міськвиборчкому, в.о. міського голови, кандидата від Партії регіонів Геннадій Кернес набрав 130 тис. 352 голоси, кандидата від ВО "Батьківщина" Арсен Аваков - 127 тис. 608 голосів, кандидат від Компартії Алла Александровська - 79 тис. 639.