327 проб дитячого харчування досліджені з початку 2010 р. в лабораторіях санепідслужби Харківської області. Нестандартні проби не виявлені, за виявлені під час перевірок порушення накладено вісім штрафів. 27,3 кг дитячого харчування вилучено з реалізації. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Ігор Шурма.

Як передав 8 липня сайт ХОДА, під час перевірок винесено дві постанови про заборону експлуатації об'єктів у Мерефі (у зв'язку з реалізацією продуктів дитячого харчування без узгодження з Мереф'янською міською СЕС в умовах, що не відповідають вимогам санітарних правил): тимчасово - відділу у магазині ФОП Ковтун Т. Є. (вул.Дніпропетровська, 100) і постійно - лотка з продуктами дитячого харчування у відділі реалізації дитячого одягу ФОП Мукурі О.В. (Торговий комплекс на вул.Дніпропетровська, 221).

Також через порушення умов зберігання в аптеці "Мрія" ТОВ "Титан" м.Харкова вилучено з реалізації сік "Агуша" (виробник ВАТ "Вімм-Білль-Данн", Росія), суміш молочна "Нутрилон" і "Nestle WTS НАН" ("Нестле", Нідерланди), суміш молочна "Нутрилон" ("Нутриція кайт", Нідерланди), каша "Малятко" (ВАТ "Хорольський молоко-консервний комбінат дитячих продуктів"), суміш молочна "Малятко" (ВАТ "Дитяче харчування "Істра-Нутриція", Росія). У магазині "Каштан" ФОП Козирєва В. А. Дворічанського району вилучено з реалізації дитячі молочні суміші ВАТ "Хорольський молочно-консервний комбінат". За відсутність документів, що підтверджують якість і безпеку продукції, в магазині ФОП     Ковтун Т.Є. м.Мерефа вилучені сік "Карапуз", каша "Карапуз" з персиком і каша "Карапуз" з молоком (ТОВ "Південний консервний завод", м.Херсон), каша "Бебі" з яблуком (Словенія). На лотку ФОП Мукурі О.В м.Мерефа з цієї ж причини вилучені дитячі молочні суміші "Малюк" з рисовим борошном, "Малятко" з гречаної і рисової борошном, "Малятко" з рисовим борошном (ТОВ "Хорольський молочно-консервний комбінат") , дитяча суха молочна суміш "Бебі", каша гречана з яблуком (Словенія) і дитяча молочна суха каша "Нестле" - 5 злаків з яблуком і бананом (Росія).