У Харківській області, як і у всій Україні, 6 червня пройшло тестування Зовнішнього незалежного оцінювання знань з іноземної (англійської, німецької, французької або іспанської) мови. Як повідомили "SQ" у Харківському регіональному центрі оцінювання якості освіти, в Харківській області для здачі цих тестів зареєструвалося 4 тисяч 556 осіб, на тестування з'явилися 3 тис. 917 осіб. Так, явка склала 86%.

За даними центру, для проведення тестування в Харківській області працювали 14 пунктів тестування, складання тестів проходило в 306 аудиторіях, для проведення тестування було задіяно 733 педагога. У сусідніх з харківською областях - Полтавської і Сумської, які обслуговуються в ХРЦОЯО, явка на тестування з іноземної мови склала 85,1% і 85%. У тестуванні брало участь 2 тис. 120 полтавців і 1 тис. 623 сумчан.

Як повідомили в центрі, найбільша кількість абітурієнтів у Харківській області здавала тести з англійської мови - 3 тис. 792 особи (зареєструвалися для здачі тестів 4 тис. 396 осіб). З німецької мови тести здавали 103 абітурієнти (127 зареєструвалися), з французької - 20 (29) і з іспанської з 4-х зареєстрованих на тестування з'явилися двоє. Як відзначили в регіональному центрі, ті, хто не з'явився, найімовірніше, передумали здавати ці тести.

У центрі відзначили, що тестування в регіоні проходить організовано, абітурієнти приходять вчасно, і випадків, коли абітурієнт приніс неповний пакет документів і не був допущений до тестів, на тестах з іноземної мови майже не було. Хоча на першому тестуванні (з української мови та літератури) таких випадків було більше. "Мабуть, абітурієнти стали більш уважними й організованими", - відзначили в регіональному центрі оцінювання знань.

Довідка "SQ". Зовнішнє незалежне оцінювання в 2011 р. проходить в Україні з 2 до 24 червня. Абітурієнти будуть мати можливість здати тести з 12 предметів (з української мови та літератури, математики, історії України, фізики, хімії, географії, біології, англійської, німецької, французької, іспанської та російської мов).

Як повідомив Український центр оцінювання якості освіти, останнім часом деякі випускники з'являються в пункти тестування з неповним пакетом документів (необхідно пред'явити паспорт, сертифікат та запрошення-перепустку), в результаті вони до здачі тестів не допускаються.

У 2011 р. для участі в зовнішньому незалежному тестуванні в Харківській області зареєструвалося 14 тис. 404 абітурієнта, серед них 5 тис. 941 випускник минулих років.