У харківській міліції буде створений відділ з боротьби з кіберзлочинністю. Про це 8 червня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив заступник начальника облуправління МВС України в Харківській області - начальник управління кадрового забезпечення Андрій Стародубцев, коментуючи заплановану реорганізацію обласного управління міліції.

За словами А.Стародубцева, відділ буде працювати в управлінні з боротьби з торгівлею людьми. "Це новий для нас напрямок. Зараз ми прописуємо положення про відділ, готуємо його штат. Рішення про створення відділу приймалося довго, раніше планувалося, що він буде працювати в управлінні з боротьби з економічною злочинністю", - зазначив А.Стародубцев.

Окрім того, планується, що управління з питань громадянства, міграції та реєстрації фізичних осіб, за словами А.Стародубцева, до кінця 2011 р. буде передано в розпорядження Державної імміграційної служби. Також може бути виведене з підпорядкування МВС і передане в розпорядження Державної служби з боротьби з незаконним обігом наркотиків управління з боротьби з незаконним обігом наркотиків. "Ми сподіваємося все-таки, що УБНОН залишиться у нас, тому що боротьба з наркотиками пов'язана і з боротьбою з іншими злочинами", - зазначив А.Стародубцев.