Театрально-музичну вітальню і театр планують створити в Харкові, на базі школи мистецтв № 6 Дзержинського району. Про це 8 червня повідомила "SQ" директор навчального закладу Валентина Сальникова. За її словами, театрально-музична вітальня буде діяти з культурно-просвітницькою метою: у ній будуть проходити творчі зустрічі, концерти за участю провідних харківських музикантів, композиторів, театралів. На концерти будуть запрошувати учнів школи, їхніх батьків, мешканців Олексіївського житлового масиву і Дзержинського району. Планується, що такі заходи відбуватимуться раз на місяць.

Як зазначила В. Сальникова, дитячо-юнацький театр планується створити на базі театрального відділення школи. Зараз у ньому займається понад 50 дітей. Одна з дисциплін, що викладаються на відділенні, - постановка вистави. Планується, що перша прем'єра нового театру відбудеться в дні Новорічних свят.

Довідка "SQ". Дитяча школа мистецтв № 6 відкрилася в 2009 р. з ініціативи та за підтримки Харківської міськради на ул.Архітекторов, 30А. Навчальний заклад надає комплексну естетичну освіту і включає чотири відділення: музичне, хореографічне, художнє та театрально-драматичне. Також школа має власну студію звукозапису. У школі займаються діти з 4 років не тільки з Дзержинського району, але і з інших районів міста. Крім того, у навчальному закладі розташовується Центральна дитяча бібліотека Дзержинського району ім. П. Панча. Усього в школі можуть навчатися понад 800 дітей.