Пасажиропотік в пунктах пропуску Харківського прикордонного загону щорічно збільшується на 10-15%, переважно за рахунок людей, які їдуть до Росії. Про це 8 червня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив начальник Харківського прикордонного загону штабу Леонід Хома.

За його словами, влітку кількість людей, які перетинають російсько-український кордон, зростає. У червні спостерігається зростання кількості людей, які в'їжджають до нашої країни. В основному це росіяни, які їдуть відпочивати до Криму. У серпні збільшується кількість людей, які виїжджають з України.

"Наприклад, у пункті пропуску "Гоптівка" працює 6 смуг руху для в'їзду та 7 для виїзду. Для вантажних автомобілів своя смуга, для вантажних з причепом - своя, так само для легкових з причепом і без нього. Влітку пасажиропотік збільшується в основному за рахунок легкових автомобілів без причепа, тому ми збільшуємо кількість смуг для них - створюємо так звані смуги "зеленого коридору". У звичайні дні таких смуг, наприклад, дві, а в туристичний сезон - п'ять-шість", - зазначив Л. Хома.