"Основна причина загибелі людей на водоймах Харкова - надмірне вживання алкоголю", - повідомив 8 червня журналістам начальник КУ "Спеціалізована водно-рятувальна служба Харкова" Валерій Михайлов. За його словами, цього року особлива увага приділяється питанню заборони розпивання спиртних напоїв у громадських місцях.

"Зараз розглядається пропозиція про патрулювання пляжів спільно зі співробітниками міліції. Ми можемо показати правоохоронцям місця на пляжах, де найчастіше трапляються порушення громадського порядку. Вже розроблено план взаємодії з управлінням внутрішніх справ міста, є необхідні карти-схеми", - зазначив                    В. Михайлов .

За його словами, водно-рятувальна служба Харкова провела моніторинг ситуації за останні три роки і з'ясувала, що найбільше число загиблих на водоймах припадає на червень - місяць випускних і вступних іспитів, зустрічей випускників.

За даними В. Михайлова, у 2009 р. на водоймах міста загинуло 12 осіб. Цього року смертельних випадків не було.

Довідка "SQ". Комунальне управління (КУ) "Спеціалізована водно-рятувальна служба Харкова" було створено в 2007 р. рішенням сесії міськради. Служба працює на 6 водоймах з 1 червня до 30 вересня. У 2009 р. чергували 39 рятувальників, у тому числі 7 майстрів спорту з плавання та 1 майстер спорту міжнародного класу.

У районах Харківської області з 30 травня до 5 червня потонули шестеро людей.